fredag 6 mars 2015

Nya vänner i Sibbarp


Hej alla föräldrar till elever i 4B!

En hel del av er har säkert hört talas om de nya brevvännerna i Sibbarp som klassen har skaffat sig. Vi ser fram emot roliga tillfällen i vår då Bockstens- resp. Sibbarps-eleverna ska träffas.

1.    Fredagen den 13 mars kommer de 25 Sibbarps-eleverna i  år 3-5 till 4B-s klassrum kl. 09.00. Det blir spännande!! De 45 barnen får lära känna varandra, fika tillsammans( chokladmuffins/alt. brun kaka) och efter ung. en timma promenerar vi till Ishallen och åker skridskor. Alla barn får ta med sig egna skridskor och hjälm plus ev. klubba eller också kan man låna skridskor och hjälm på Ishallen! Allt är gratis!!! Vi är tillbaka på skolan kl.12.00. Då smakar det säkert väldigt bra med hamburgare, bröd och dricka. Efter det kommer bussen; kl.12.45 och det är dags att vinka av Sibbarps-barnen.


2.    Under mars, april och maj fortsätter år 3-5 och 4B att skriva brev, skicka påskkort och rita teckningar till varandra.


3.    Fredagen den 29 maj åker 4B till Sibbarp för att ha en heldag ute på landet. Då är vi väldigt tacksamma om några av er föräldrar skjutsar de 21  eleverna från Bocksten via Åkulla( Bockstensmosse ) och vidare till Sibbarps skola. Vi planerar att åka kl.08.00. På Sibbarpsskolan är alla mycket stolta över bl.a. Äventyrsskogen, tipin och den stora gräsfotbollsplanen!! Vi ser fram emot en varm och solig vårdag med lekar och äventyr med de nya vännerna i den där äventyrsskogen!!
Vid 12.00 är säkert alla hungriga. Då serveras det hamburgare, bröd och dricka hemma hos Kerstin i Folkared. Dit har 4B promenerat( ung. 3 km) men när man vet att det blir glass till efterrätt så tror vi inte sträckan är omöjlig!!
 I Folkared går det bra att stanna hela eftermiddagen, leka, titta på höns, fika förstås eller bara vila sig till dess några av 4B-s föräldrar kommer ut och hämtar eleverna. Omkring kl. 15.00 – 17.00 kan nog vara lagom eller när tiden kan passa er föräldrar!

Hör gärna av er om ni undrar över något!
Jessica och Kerstin
           Kerstin  ( tel. 0346-91001)